13.12.2019

Вивчаємо сучасні методи навчання та шануємо звичаї, традиції


13.12.2019 року  на базі Недогарківського ліцею Недогарківської сільської ради відбувся семінар-практикум для педагогів-організаторів та учителів музичного мистецтва «Сторітеллінг як метод навчання та виховання». Семінар складався з теоретичної та практичної частини. Федота Марина Вікторівна, методист НМК, познайомила педагогів з видами сторітеллінгу, алгоритмом роботи, структурою історій. Відвідали майстер-клас  «Побудова історій з використанням  карток «START», який провела Москалик Світлана Володимирівна, практичний психолог Недогарківського ліцею Недогарківської сільської ради.


“Наші діти, — вчив Макаренко, — це майбутні творці історії...”. Знати народні звичаї та традиції – обов’язок кожного українця. Школа покликана спиратися на народні традиції, звичаї, обряди, вироблені віками норми поведінки, психологічні та моральні якості українця, спонукати старшокласників до свідомого регулювання своєї поведінки, що відповідала б народному духу, і українській ментальності. Недогарківський ліцей  плідно працює над формування національної свідомості учнів. Практична  частина семінару – практикуму відбувалася в етносадибі «Кучерява хата». Учасники долучилися до театралізованого дійства «Андріївські вечорниці», який підготувала та провела Яцик Оксана Іванівна, педагог-організатор Недогарківського ліцею, та  майстер-клас «Традиції української кухні», проведений господинею етносадиби Нетребко Віталіною Вікторівною.
Дякуємо педагогічному колективу Недогарківського ліцею та господині «Кучерявої хати» за підготовку  та творчий підхід до проведення заходу, за національний колорит, збереження та відтворення національних звичаїв та традицій.



Комментариев нет:

Отправить комментарий