02.12.2019

Філологи завітали до Пришибського ЗЗСО


29.11.2019 на базі опорного закладу «Пришибський заклад загальної середньої освіти  І-ІІІ ступенів»   науково-методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Піщанської сільської ради  проведено семінар-практикум  для  учителів  української мови та літератури, зарубіжної літератури та російської мови, іноземної мови «Біоадекватна технологія навчання як умова розвитку творчого мислення школярів»



.

Учителі-словесники доторкнулися до історії села Пришиб, відвідавши шкільний музей (кер. Івахненко О.Ю), оглянули сучасні навчальні кабінети, познайомилися з досвідом роботи колег.
         Ще в середині XIX століття засновник  наукової психології К.Д. Ушинський висловив думку про цілісне формування людської особистості в процесі її виховання: «Діти мислять формами, фарбами, звуками, відчуттями взагалі». У цьому переконана Савута Ж.В.,учитель зарубіжної літератури Пришибського ЗЗСО, розкрила особливості впровадження  біоадекватної методики,  зорієнтованої на розвиток цілісного мислення учнів, при її використанні підключаються всі канали сприйняття інформації, що робить процес викладання досить ефективним. Учитель зосередив увагу на результатах біоадекватної технології:
-скорочення часу навчання у 3-5 разів;
-розкриття внутрішнього «Я» дитини;
-здоров’язбережувальний та здоров’явідновлюючий ефект;
-зростання мотивації учнів на навчання, інтересу до навчальних предметів;
-розвиток творчих здібностей, а також здатності до самопізнання, самооцінки;
-покращення успішності учнів усіх категорій;
-формування цілісного мислення учнів і на цій базі гармонійної особистості, яка здатна жити, мислити, працювати в гармонії із природою, собою, суспільством, бути стійкою в різних життєвих ситуаціях без нанесення шкоди людству та природі.
Учасники семінару-практикуму впевнені, що біоадекватна технологія викладання допомагає розкрити індивідуальність у собі та дітях,  знайти кожному свій шлях. Словесники поглибили знання про практики тренування пам’яті, про які майстерно говорила Чикун Л.М., практичний психолог Піщанської гімназії. Федота М.В., методист НМК, розповіла про основи педагогічного маркетингу та способи застосування в освітньому процесі.
Власним досвідом роботи «Розвиток критичного мислення на уроках української мови та літератури»» поділилася Жукова З.І, учитель української мови та літератури Пришибської ЗОШ, а Лозенко Поліна Вікторівна, учитель української мови та літератури, разом з учнями підготували позакласний захід «Гоголь - справжній знавець серця людського"», присвячений 210-ій річниці  від дня народження  славетного сина України – Миколи Гоголя.
Дякуємо педагогічному колективу  за підготовку  та творчий підхід до проведення заходу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий