17.01.2017

Тематичні експрес-тренінги для педагогічних працівників ОТГ


«Нова українська школа стане можливою лише тоді, коли ми змінимо саму сутність освітнього процесу – від багаторічних розмов про «компетентнісний підхід» перейдемо до щоденного пошуку таких видів навчальної діяльності…».
Лілія Гриневич



11 січня 2017 рік… Полтавщина, як і вся Україна, потопала у снігових заметах, натомість Піщанська гімназія Піщанської сільської ради Кременчуцького району потопала у гомоні учителів.
За ініціативи освітян Піщанської об’єднаної територіальної громади, підтримки заступника Піщанського сільського голови В. А. Компанійця на базі Піщанської гімназії викладачами Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського було проведено цикл навчальних тематичних експрес-тренінгів для п’яти цільових аудиторій (керівники, заступники керівників та учителі загальноосвітніх навчальних закладів, завідуючі та вихователі дошкільних навчальних закладів, соціальні педагоги, практичні психологи). Ця дружня освітянська родина – це 157 осіб із 15 навчальних закладів (8 загальноосвітніх навчальних закладів, 7 дошкільних навчальних закладів) Піщанської, Омельницької, Пришибської, Недогарківської об’єднаних територіальних громад.

Викладачами Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського (Т. О. Бондар, О. О. Буйдіною, Т. В. Водолазською, З. М. Канівець, М. П. Крилевець, Н. М. Токаренко) для експрес-тренінгів були запропоновані теми, що є справді нагальними, цікавими, як то кажуть, на часі. Під час роботи тренінгових груп розглядалися питання: ефективного проектування сучасного уроку, цілепокладання на уроці, місця педагогічної технології на уроці; самоменеджменту в школі, зокрема уміння ставити мету та шляхи досягнення бажаного результату; критичного мислення; професійного розвитку учителя початкових класів у світлі освітніх реформ; особливості впровадження проектної діяльності дітей дошкільного віку.У тематичне коло активної співпраці тренерів та учасників занять потрапило й обговорення основних положень Концептуальних засад «Нової української школи».

11 січня в затишних класах Піщанської гімназії учасники навчальних експрес-тренінгів знаходилися в пошуках відповідей на питання: «Якою має бути нова українська школа?» та «Як цього досягти?». Єдиної відповіді не було, та й не могло бути, адже діалог (у такому форматі) лише розпочинається…

Комментариев нет:

Отправить комментарий